Natur- og hesteassisteret terapi skaber positive forandringer i menneskers liv.

Mennesket levede engang i naturen. Dine forfædre stammer helt tilbage fra dengang vi boede i huler, gik på jagt og brugte medicinplanter fra alt til tandpine til trolddom. Med tiden kom heste og mennesker tæt på hinanden, og hesten blev senere hen en uvurderlig del af vores udvikling og historie. Man ved ikke hvornår mennesket for første gang satte sig på ryggen af en hest, men man ved at forholdet mellem heste og mennesker ikke kun var præget af forstand, men i høj grad også af følelser. Heste er sensitive, stærke og modige væsner, der kan lære os meget om fordelene ved at leve et nærværende, selvkærligt og roligt liv, og netop de evner bruger jeg til at styrke og udvikle dine egne evner til at hjælpe dig selv, lytte til dig selv, mærke dig selv og elske dig selv, så du kan leve et liv i harmoni med dine behov, ønsker og håb. Livet er en rutchebane af op- og nedture, men når du lærer at trække erfaring, mening og læring ud af dine oplevelser, så vil rustes til at skabe det liv du drømmer om. Det kræver vilje, tålmodighed og vedholdenhed at skabe vedvarende forandringer i dit liv, men jeg støtter og vejleder dig igennem hele dit forløb, også imellem dine sessioner hvis du skulle have brug for det. Det er mit livs formål at hjælpe, støtte, guide og vise andre mennesker vejen imod et nærværende, meningsfuldt og lykkeligt liv. 

Sammen vil vi igennem et 6 måneders forløb, gå i dybden med de udfordringer som du ønsker min hjælp til, på en naturlig og afslappende måde. Jeg følges med dig på din vej imod forandring, og jeg skaber sammen med hestene og naturen, unikke rammer for dig der ønsker at leve livet fuldt ud. Jeg er spirituel, intuitiv og utrolig sensitiv, men der er intet hokus-pokus over denne form for terapi. Det handler helt basalt om personlig udvikling. Handler om tillid, nærvær, selvindsigt, selvkontrol, selvværd, kærlighed, næstekærlighed, selvtillid, og alle de små og store nuancer imellem. Hvert forløb herude, er en personlig proces, som er forskellig fra person til person. Ikke to forløb vil være 100% ens, da vi som mennesker, såvel som hestene, er forskellige og unikke individer.

Et forløb herude, giver dig en unik mulighed for at opnå den selvindsigt du behøver for at kunne hjælpe dig selv til at få det bedre, både under og efter en svær periode i livet. Du vil opleve hvor vigtig din vejrtrækning, dine tanker og din udstråling er når du skal opnå en god kontakt til hestene, og de yder os en simpel, men unik hjælp til at mærke vores følelser, og forstå dem på ny. Vi er nødt til at se indad for skabe en nær relation til hestene, og være ærlige overfor os selv, for vi kan alligevel ikke skjule noget for dem. De er født med knivskarpe instinkter, som vi på ingen måde kan hamle op med, og deres måde at leve på, får os til at sænke paraderne, og forstå at de på mange måder er klogere end os. De lever lige nu og her, og bekymrer sig ikke om hvad andre tænker om dem, hvad der skal ske imorgen, eller hvad der skete igår, og alt det vi lærer sammen med heste, kan vi overføre til alle andre aspekter af livet.

Du vil aldrig kunne kontrollere alle udefrakommende faktorer i dit liv, men du kan lære at kontrollere din måde at tackle dem på, og jeg står klar til at hjælpe dig med at finde ud af hvordan du kan gøre det på en måde der er meningsfuld for dig. Uanset om du er ung eller voksen, vil natur- og hesteassisteret terapi give dig et nyt indblik i en verden af ro, nærvær og balance. 

Naturen vækker vores sanser og når vi befinder os derude slapper vi af. Måske går der lidt tid før du opdager det, men jeg guider dig forsigtigt indtil du begynder at mærke, og bemærke alle de smukke ting naturen består af. Det kan være barken på et træ, en musvåge der holder øje med os eller solen der falder på en helt særlig måde imellem træerne. Der er altid noget smukt at kigge på, blive betaget af og lære af, uanset årstiden. Naturterapi er relevant 365 dage om året og naturen står altid til rådighed. Naturen tilhører nemlig os allesammen og dens healende egenskaber skal ikke undervurderes. Husk at det er dér, vi oprindeligt stammer fra!

Hvordan foregår det?

Via samtaler, nærværstræning, intuitionstræning, meditationer, og skriveterapi, hjælpes du til at ændre din måde at tænke på, så dit selvværd og din selvtillid styrkes. Hestene i samspil med naturen, skaber rammerne for en nytænkende og aktiv form for terapi og livsvejledning. Når vi skal tænke i nye baner, er vi nødt til at gøre noget andet end vi plejer, og det hjælper ikke altid kun at snakke, for når der skal ske et spring fra fastlåst til frigjort, så skal der også ske et spring i din forestillingsevne. Det vil sige at du er nødt til at bevæge dig ud af din komfortzone, og ind i det ukendte, for det er her forandringerne sker.

Så hvis du klar til at til at tage din selvudvikling et skridt videre, og klar til at øge din livskvalitet, så er du endelig landet det rette sted. Herude i skoven, vil du i en skøn og unik blanding af samvær med hestene og naturens healende kræfter, støttes og guides i at finde vejen til din indre ro. 

Der findes ingen hurtig vej til at opnå et roligt og kontrolleret sind, men hvis du er klar til at begive dig ud på en indre rejse, du har lyst til at fortsætte på resten af dit liv, så er der ikke noget jeg hellere vil, end at hjælpe dig kærligt og kompetent fra start. 

Jeg har selv mærket livets mørke sider, utallige gange. Jeg har kæmpet med alt fra psykiske lidelser, til dyb sorg. Engang følte jeg mig som et offer for livets barske realiteter, men for mange år siden fandt jeg ud af at transformere min smerte om til visdom, og udviklede mig langsomt men sikkert, til at blive en stærk, modig og handlekraftig kvinde der tog lykken i egen hånd, ændrede sit mindset og begyndte at leve det liv, som jeg altid har ønsket mig at leve, og jeg kan hjælpe dig med at gøre det samme. 

Husk altid det her: Det er ikke egoistisk at elske dig selv, og prioritere dit mentale helbred, og din egen lykke først. Det er en nødvendighed for at kunne leve et liv i balance, med dig selv, og alle andre omkring dig. 

Jeg glæder mig til at tage imod dig, og følges med dig på din vej imod indre ro. På vejen imod et mere  selvbevidst, lykkeligt og nærværende liv.

Jeg arbejder blandt andet med følgende i denne terapiform                        

 • Naturassisteret terapi og guidning.
 • Hesteassisteret terapi og guidning.
 • Samtaleterapi.
 • Skriveterapi.
 • Vejrtrækningsøvelser.
 • Meditationsøvelser, også fra hesteryg. 
 • Musik.
 • Øvelser med hestene - Horsemanship.
 • At flytte og sætte grænser.
 • Tankens kraft og magt.
 • Selvværd- og selvtillidsøvelser.
 • Relationsarbejde.
 • Mindfulness - det bevidste nærvær.
 • Grounding - at være jordnær.
 • Kropsbevidsthed. 
 • Stress- og trivselsvejledning.
 • Afspændingsøvelser.
 • Rideterapi i skoven.