Ofte stillede spørgsmål

Kræver det nogle tidligere erfaring med heste at starte i terapi? Nej slet ikke! Alle kan lære at omgås heste, og jeg er hele tiden sammen med dig og guider dig. Hvis du føler det er grænseoverskridende at skulle i nærkontakt med så store dyr, så vær helt rolig, det er helt normalt og går som regel hurtigt over.


Kan jeg afbetale mit forløb, og over hvor lang tid? Ja, det kan du tro. Jeg tilbyder altid individuelle afdragsordninger. Kontakt mig telefonisk ved forespørgsel. Tlf 61612620

 hedder det natur- og hesteassisteret terapi og ikke rideterapi?  Fordi det ikke nødvendigvis handler om at ride. Det at omgås hestene, og være i naturen, vil skabe den jordforbindelse, og det nærvær vi søger - det bevidste nærvær. Naturen og hestene kan hjælpe dig med at ændre dit livssyn i den positive retning, og det behøves ikke at foregå fra ryggen af dem for at være effektivt. 

Kommer jeg ud og ride imens jeg går i terapi? Ja, hvis jeg vurderer at du er klar til det og at det er dér behovet ligger, men det vigtigste er omgangen med hestene fra jorden, og at være i naturen. Husk det.


Kan jeg risikere at komme til skade når jeg er sammen med hestene? Der er altid en risiko forbundet med at omgås heste, men du kan være helt rolig ved at bevæge dig rundt iblandt mine heste, så længe du følger mine anvisninger. De er vant til at omgås mennesker og bliver dagligt trænet, men de er flugtdyr og du skal derfor altid være opmærksom når du går rundt på folden og i stalden. 

Hvad hvis jeg får brug for at snakke med dig mellem mine sessioner, under mit forløb? Du er altid velkommen til at ringe, sende en mail eller en SMS, og så kontakter jeg dig hurtigst muligt. .

Hvad hvis jeg har allergi? Det er op til dig selv at vurdere om du vil give det en chance. Ved kraftig allergi der ikke kan klares med antihistamin, fraråder jeg denne form for terapi da hestene er en essentiel del af terapien. 

Hvad hvis jeg skal på toilettet? Jeg har endnu ikke fået installeret et toilet, så du må forberede dig på at tisse i naturen hvis du skal, men ta' det som en del af oplevelsen. Jeg har papir så du kan tørre dig og vand så du kan vaske hænder bagefter. 

Hvor langt er der fra bussen? 500 meter fra bus 144 og 700 meter fra bus 143.

Må jeg selv medbringe godbidder til hestene? Du må gerne tage æbler og gulerødder med til hestene.

Må jeg have en med til min session hvis jeg føler det er vigtigt for mig? Ja, du må altid medbringe en bisidder, men vedkommende skal så vidt muligt holde sig i baggrunden når vi arbejder med hestene. Terapi med heste og mennesker samtidig kræver min fulde opmærksomhed og jeg ønsker ikke at vi bliver forstyrret unødigt mens vi er igang med hestene da det vil forstyrre det nærvær som er kernen i hesteassisteret terapi.

Hvor lang tid skal jeg gå i terapi for at få det bedre? Et forløb varer 6 måneder, og du kan forvente resultater forholdsvis hurtigt, alt efter hvor hurtigt du indlærer nyt

Hvor ofte skal jeg komme? De første 4 uger er det hver uge, de efterfølgende 20 uger, er det hver anden uge. Der er en fast telefonsession mellem de sidste 10 sessioner.

Kan jeg få tilskud til betalingen igennem min kommune? Jeg har hørt om flere der har fået deres forløb betalt, snak med din kommune om de vil betale eller give tilskud.. 

Er det ligesom at gå til psykolog? Jeg er ikke uddannet psykolog og jeg vil altid anbefale at du konsulterer en autoriseret psykolog eller psykiater hvis dine problemer er særligt udtalte. Du kan evt supplere dine psykolog/psykiater-samtaler med natur- og hesteassisteret terapi. Jeg er certificeret stress- og trivselsvejleder fra Wattar-gruppen som er et  anerkendt kognitivt psykologisk center og jeg bruger også samtaleterapi i mine sessioner ligesom hos en psykolog. 

Er det ligesom handicapridning? Nej. Jeg har ikke heste, udstyr eller uddannelse til at varetage denne form for ridning. Ved svære fysiske handicap vil jeg ikke anbefale denne form for terapi, men istedet for et egnet ridecenter eller andre der tilbyder denne ydelse.

Hvis jeg er vant til at ride i forvejen, kan jeg så komme ud og ride første gang jeg har en session? Nej, der er ingen der kommer ud og ride på hestene første gang de møder dem, med mindre det er efter særaftale.