Uddannelser, kurser og erfaringer.

Jeg har mere end 30 års erfaring med heste. Jeg har siden barndommen brugt utrolig meget tid på at studere dem når de gik indbyrdes i deres flok, når de stod i stalden og når de reagerede på forskellige mennesker, dyr, situationer og omgivelser. Jeg har altid haft et utrolig godt tag på dyr, og særligt hestene, både i omgangen og i ridningen. Jeg har både sprunget og redet dressur som yngre, men i dag rider jeg stort set kun i skoven - det er her jeg finder mig selv! Jeg har altid elsket at bevæge mig rundt i skoven på ryggen af en hest og jeg er en erfaren rytter som du roligt kan stole på. Jeg har en kæmpe interesse for samspillet mellem hest, menneske og natur og jeg udvikler mig hele tiden og holder mig opdateret.

Jeg er lægeeksamineret massør og sportsmassør tilbage i 2002. Jeg har en bred viden om anatomi og fysiologi, og interesserer mig meget for sammenhængen mellem krop, psyke og sjæl. Jeg har taget fag som ergonomi, træningslære og klientbehandling, og derudover har jeg har taget hf fag som biologi og psykologi for at supplere min viden.

Jeg er uddannet skov- og naturtekniker med speciale i natur- og friluftsformidling fra Skovskolen i Nødebo. Jeg har under min uddannelse været elev i Naturstyrelsen Hovedstaden, tidligere Østsjælland, som bl.a. omfatter Vestskoven og jeg har derfor et bredt kendskab til området og dets historie. Jeg har under min tid som elev deltaget i alle arbejdsopgaver, herunder skovning. Jeg har motorsavscertifikat, og jeg har selv ansvaret for at holde omgivelserne på Hedeengvej ved lige.

Derudover er jeg uddannet hestemassør i Juni 2018 ved Helen Munksø, samt certificeret Stress- og trivselsvejleder i Oktober 2018 fra Wattar gruppen, som er et anerkendt kognitivt psykologcenter i hjertet af København. 


Rød-eg fældet i Tokkekøb hegn Marts 2017

Jeg har under min tid på mit speciale som formidler, beskæftiget mig med naturen som oplevelsesrum, sanser, følelser og motorik. Jeg har brugt hestene som et redskab til formidling og afholdte mit afgangsprojekt på ryggen af Falcon. Jeg har en særlig interesse for lægeplanter til heste og jeg elsker at samle til eget forbrug, for at lave mine egne urteblandinger til hestene.

Jeg har et stort kendskab til naturen og jeg er en dygtig formidler. Jeg har en baggrund som gør at jeg har et indgående kendskab til de følelser du sidder med, og jeg forstår dig, taler med dig og hjælper dig med at finde de svar frem som du søger.. de findes nemlig allerede indeni dig selv, nogle gange skal vi bare hjælpes lidt på vej. Det eneste der virkelig hjælper er at tale om det der gør ondt, men hvis ikke vi vil tale om det, kan vi altid skrive om det. Uanset hvor svært det er, vil det altid hjælpe at komme ud med de tanker og følelser der gør ondt, og her er en dagbog et effektiv redskab.  Du kan trygt læne dig op ad mig, hestene og naturen - du er ikke alene!

Christina og Falcon maj 2017

Jeg har tidligere arbejdet med børn og unge - både i vuggestue, børnehave, fritidshjem og på byggelegeplads. Her stod jeg for den daglige pleje af stedets heste, og underviste børnene i ridning og hestens røgt og pleje. Jeg har derudover arbejdet med ældre mennesker, undervist i handicapridning, været staldarbejder, samt underviser på en rideskole, og generelt bare beskæftiget mig meget med børn og unge mennesker, igennem hestene og naturen. 

Jeg har deltaget i flere frivillige arrangementer med hestene for at støtte socialt udsatte børn, samt været frivillig hos https://girltalk.dk/ som henvender sig til unge piger mellem 12 og 24 år der synes det kan være en svær opgave at være ung. Jeg brænder for at hjælpe andre og gøre en forskel, og mit mål er at hjælpe så mange som muligt. 

Udover det har jeg arbejdet med infantil autisme og på tætteste hold oplevet hvilken positiv indvirkning naturen og hestene også har indenfor dette felt. Frivilligt arbejde 2014 - Fancy

Jeg deltager i alt hvad jeg finder relevant af foredrag og kurser (følg mig på Facebook og Instagram for at se hvad jeg deltager i) - Jeg har taget kurset Hesten som pædagogisk redskab hos Helen Munksø hvor følgende kompetencer blandt andet er indgået: Hestens kropssprog, hestens sansemotoriske effekt, relationsarbejde, ride-terapi og hestens nervesystem. Allerede inden jeg havde været der første gang vidste jeg at det var den her vej jeg skulle gå ad i fremtiden, men da jeg kørte derfra var der ikke længere nogen tvivl - jeg skulle hjælpe andre til at få det bedre igennem naturen og hestene, ligesom de har hjulpet mig.

Jeg guider dig og følges med dig på din vej mod forandring. Jeg trækker på mine faglige, men især også mine egne personlige erfaringer gennem livet, det er nemlig ikke alt man kan læse sig til, og jeg er godt rustet til at hjælpe dig med at genopdage hvor smukt og unikt livet er, uanset hvilken situation du befinder dig i . 

Jeg er empatisk og stærk intuitiv, og jeg bruger mine evner til at mærke hvordan hestene og jeg kan hjælpe dig bedst. Jeg er livsglad, og fuld af energi, og jeg forstår hvordan du har det. Jeg lytter ikke kun, jeg giver dig nogle konkrete redskaber at arbejde videre med på din vej imod et lettere liv. Du må gerne kalde mig din terapeut, men ellers kan du bare kalde mig Christina.

Du er smuk og unik, ligesom alt andet levende omkring dig, og jeg står klar til at tage dig i hånden, og vise dig at du ikke er alene på din vej i mod indre ro og balance, og en lysere og lykkeligere fremtid.

Læs evt denne artikel jeg har skrevet

https://mettesunivers.dk/fra-psykisk-syg-til-selvstaendig/