Læring igennem hestene og naturen. 

Når vi skal lære noget nyt er det et samspil mellem tre begreber som jeg kort vil beskrive herunder. Natur- og hesteassisteret terapi er en simpel måde at opnå positive resultater på, uanset hvilken udfordring du eller dit barn har.

Det der gør at vi husker det vi har lært, er en kombination af den procedurale hukommelse, den semantiske hukommelse og den episodiske hukommelse.

Procedurale: Handling, kropslære, færdigheder og sanser. Evnebaseret hukommelse.

Semantiske: Sproglig viden, ordforråd, skrive/beskrive og dialog. Hukommelse der genkalder fakta og viden om ting vi har lært.

Episodiske: Personlige følelser da vi lærte det - det kan være specifikke, personlige erindringer der er knyttet til tid og sted.

Uanset hvad vi skal lære, er det vigtigt at have nogle gode forudsætninger for at være modtagelige for den læring vi står overfor og det gælder bestemt også når vi skal lære at ændre vores tankemønster i en mere positiv retning. Terapi med heste i samspil med naturen viser dig simple metoder til at forstå at vi selv er herre over vores egne tanker. Når vi forstår at det kræver lige så mange kræfter at tænke positivt som det gør at tænke negativt, og kan efterleve det, så vil rigtig mange af vores udfordringer pludselig føles lettere.

Når vi bevæger os rundt i naturen skal vi tænke os om og se hvor vi går, for ikke at falde og slå os. Vi skal altså bruge vores krop og vores sanser. Det samme gælder omkring hestene, men her skal vi samtidig være opmærksom på vores  følelser, for hestene kan mærke dem og spejler sig i den energi vi udsender.

Når vi kommunikerer med hestene bruger vi vores kropssprog rigtig meget og vi har en dialog med dem som ikke nødvendigvis behøver at indebære et verbalt sprog fra vores side. Terapi med heste er derfor en god metode at bruge når vi skal lære om vores kropssprog, vores stemmeføring og vores udstråling.

Hestene vækker varme følelser i os. De får os til at grine og giver os gode, sjove og mindeværdige oplevelser. De lærer os samtidig at være empatiske og omsorgsfulde, og de lærer os at sætte tydelige grænser, samt at være tålmodige og nærværende. Hesteassisteret terapi er værd at overveje som alternativ eller supplement til psykologen. Hestene kan nemlig lære os ting om os selv, som intet menneske ville være i stand til på samme måde og på samme tid og jeg har aldrig set folk rykke sig så hurtigt og så dybt på det personlige plan andre steder end omkring hestene. De er vores følelsesmæssige spejl, og kan vi ikke lide det vi ser, så er det på tide at vi begynder at granske i vores eget indre.