Mit forhold til hestene

De heste jeg arbejder med, er alle heste jeg ejer, og har et meget tæt og personligt forhold til. Jeg kender deres styrker og deres svagheder, og jeg er klar over at de er store dyr, som man til hver en tid skal respektere. 

Jeg bruger mange timer med hestene hver eneste dag - både på at strigle dem, fodre dem, observere dem og bare være en del af deres flok. Jeg bruger ufattelig lidt tid på ryggen af dem sammenlignet med den tid jeg bruger på jorden, og derfor er det blevet til naturassisteret terapi i en unik kombination med hesteassisteret terapi. Rideterapi er sekundært hos Natur- og hesteterapi og allerede efter første session vil du forstå hvorfor. 

Jeg træner hestene flere gange om dagen - de opdager det bare ikke altid og det er en helt bevidst handling fra min side. Jeg miljøtræner dem ved bl.a. at udsætte dem for pludselige bevægelser og støj sådan at de er godt rustet til at håndtere hvad end vi nu møder på vores vej. 

Jeg træner dem også til at håndtere de store følelser, som blandt andet angst, depression, skam, ADHD, stress, bipolare lidelser, teenage-problemer, mobning, sorg, personlighedforstyrrelser, samt mange andre ting kan medføre. Det er nemlig helt naturligt at de kommer til udtryk under en hesteassisteret session, for hestene vækker nemlig de følelser i os, som vi ellers ofte forsøger at undertrykke, og derfor er hesteassisteret terapi værd at overveje hvis du ønsker at få det godt indeni i. Ikke bare lige her og nu, men resten af dit liv  

Hestene stoler allesammen på mig - jeg har aldrig svigtet dem, og det er min fornemmeste opgave at varetage og tilgodese deres behov. Det er mig der har valgt at de skal være terapiheste, og derfor mig der skal sikre, at de er glade for deres arbejde.  

Det er vigtigt for mig at tilbyde hestene så naturligt et miljø som muligt, derfor går de i løsdrift, hvilket vil sige at hestene selv bestemmer hvornår de vil være inde og ude. Heste er steppe-dyr, og er derfor ikke skabt til at stå stille i længere tid ad gangen. Når de får lov til at bevæge sig på deres egne præmisser, opbygger de en stærk krop og et stærkt immunforsvar, og er dermed sjældent syge eller har længerevarende skader, men den allervigtigste faktorer er, at de opnår den indre ro de behøver for at kunne rumme menneskets mange følelser. 

Heste lever lige nu og her. Hverken i fortiden eller fremtiden, og det er netop dét vi kan lære så utroligt meget af. 

Læs mere her


Hestenes fold er 2 hektar (20.000 kvadratmeter). Der er mange træer på folden, som hestene nyder at klø sig op ad, søge ly og læ under, og gnave i barken på. 

De går ikke med sko og de går uden dækken om vinteren. 

Det var vigtigt for mig at få en alsidig, stærk og samarbejdsvillig hesteflok. Dels fordi jeg ønskede heste og ponyer i forskellige størrelser, og dels for at vise at alle har noget unikt at byde på, uanset alder, race, højde, kropsbygning, fysiske skavanker og psykiske mén. 

Alle hestene deltager som udgangspunkt i terapien hver gang.